Powrót do listy

Kwas mlekowy 50%

Właściwości

Kwas mlekowy 50% L(+) oznaczony jako E270, to naturalna substancja pełniąca ważną rolę w procesach metabolicznych w organizmie człowieka. Kwas mlekowy na skalę przemysłową uzyskiwany jest w procesie biotechnologicznej fermentacji podłoży węglowodanowych z wykorzystaniem kultur bakterii kwasu mlekowego. Kwas mlekowy jest mocno higroskopijną substancją nieograniczenie rozpuszczalną w wodzie i alkoholach.

Zastosowanie

W przemyśle spożywczym kwas mlekowy wykorzystuje się do produkcji m.in. dżemów i galaretek, serów serwatkowych, typu mozzarella, deserów mlecznych, tłuszczów, konserw mięsnych, warzyw i owoców w puszkach, piwa i napojów słodowych, wyrobach piekarniczych, preparatach do żywienia niemowląt i małych dzieci. W kosmetyce w produkcji pomadek do ust oraz płynów do higieny intymnej.

Podstawowe informacje o produkcie

Stężenie min 50 %
Postać ciecz bezbarwna do jasnożółtej, klarowna, syropowata
Barwa max 50 APHA
Gęstość 1,12 - 1,16 g/ml
Izomer L(+) min 95 %
Opakowania kanister a 25 kg; paletopojemnik a 1200 kg

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności
 

0.513s / 20008.05 kB / 234 inc