Powrót do listy

Kwas propionowy 99,5%

Właściwości

Kwas propionowy oznaczony jako E280 pozyskiwany jest poprzez fermentację z wykorzystaniem bakterii z rodzaju Propionibacterium. Kwas propionowy jest skutecznym konserwantem zapobiegającym rozkładowi bakteryjnemu żywności. Wykazuje się nieprzyjemnym i intensywnym zapachem. Kwas propionowy i jego sole propioniany służą do przedłużania trwałości m.in. wyrobów piekarniczych.

Sole kwasu propionowego dobrze sprawdzają się do konserwowania mieszanek paszowych. W paszach kwas propionowy hamuje powstawanie mikotoksyn dzięki czemu również ograniczane są straty składników pokarmowych w karmie.

Podstawowe informacje o produkcie

Stężenie min 99,5%
Barwa max 30 APHA
Gęstość ok.0,992 g/cm3
Zawartość wody max 0,05%
Opakowania kanister a 25 kg; paletopojemnik a 1000 litr; autocysterna luzem
SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA złóż zapytanie

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności
 

0.493s / 20009.27 kB / 234 inc