Powrót do listy

Kakao alkalizowane 20-22%

Właściwości

Kakao jest najpopularniejszym dodatkiem piekarniczym i cukierniczym. Ma ono charakterysyczny aromat i smak, a także bardziej wyrazisty kolor. Kakao wysokotłuszczowe zawiera 20-22% tłuszczu kakaowego. Dzięki alkalizacji kakao uzyskuje neutralne pH 7-8, a tym samym łagodniejszy smak bez dominującej goryczki czy kwasowości. Zaletami kakao alkalizowanego są także obniżona wartość kaloryczna i dużo lepsze właściwości tworzenia zawiesiny z wodą.

Zastosowanie

Oferowane kakao jest nieodzownym produktem przemysłu spożywczego, a w szczególności cukiernictwa. Kakao służy również do nadawania smaku czekoladowego różnego rodzaju deserom.

Podstawowe informacje o produkcie

Postać proszek ciemno brązowy do czerwonego (reddish-brown)
Tłuszcz kakaowy 20 - 22%
pH 7,3 - 8,3
Wilgotność max 5%
Opakowanie worek a 25 kg
SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA złóż zapytanie

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności