Właściwości
Preparat bakteriostatyczny Mleczan sodu E325 / Dwuoctan sodu E262 to mieszanina soli sodowej kwasu mlekowego spożywczego występującego naturalnie m.in. w fermentowanych produktach mlecznych, oraz dwuoctanu sodu zawierającego w swoim składzie octan sodu i kwas octowy. Dzięki synergii składników uzyskujemy mieszaninę skutecznie wpływającą na przedłużenie trwałości artykułów spożywczych.
Preparat bakteriostatyczny Mleczan sodu E325 / Dwuoctan sodu E262 hamuje rozwój drobnoustrojów, w tym chorobotwórczych Staphylococcus aureus, Salmonella, Clostridium botulinum i Listeria monocytogenes. Dzięki temu Mleczan sodu i Dwuoctan sodu chroni konsumentów przed chorobami listeriozy, zatrucia jadem kiełbasianym i durem brzusznym, które zwykle kończą się śmiercią.
Zastosowanie
Polecany do stosowania w produkcji mięsnej do produkcji kiełbas, wędzonek, przetwórstwie rybnym, stabilizacji mikrobiologicznej półtusz wieprzowych i drobiowych.
Dozowanie
Zaleca się dawkowanie 0.5% - 1.5% w wyrobie gotowym.
Deklaracja
Produkt o powyższych parametrach nie jest produktem modyfikowanym genetycznie i nie powstał z surowców modyfikowanych genetycznie (non-GMO). Produkt nie zawiera alergenów.