Powrót do listy

Mleczan sodu / Dwuoctan sodu

Właściwości

Preparat bakteriostatyczny Mleczan sodu E325 / Dwuoctan sodu E262 to mieszanina soli sodowej kwasu mlekowego spożywczego występującego naturalnie m.in. w fermentowanych produktach mlecznych, oraz dwuoctanu sodu zawierającego w swoim składzie octan sodu i kwas octowy. Dzięki synergii składników uzyskujemy mieszaninę skutecznie wpływającą na przedłużenie trwałości artykułów spożywczych.

Preparat bakteriostatyczny Mleczan sodu E325 / Dwuoctan sodu E262 hamuje rozwój drobnoustrojów, w tym chorobotwórczych Staphylococcus aureus, Salmonella, Clostridium botulinum i Listeria monocytogenes. Dzięki temu Mleczan sodu i Dwuoctan sodu chroni konsumentów przed chorobami listeriozy, zatrucia jadem kiełbasianym i durem brzusznym, które zwykle kończą się śmiercią.

Zastosowanie

Polecany do stosowania w produkcji mięsnej  do produkcji kiełbas, wędzonek, przetwórstwie rybnym, stabilizacji mikrobiologicznej półtusz wieprzowych i drobiowych.

Dozowanie

Zaleca się dawkowanie 0.5% - 1.5% w wyrobie gotowym.

Deklaracja

Produkt o powyższych parametrach nie jest produktem modyfikowanym genetycznie i nie powstał z surowców modyfikowanych genetycznie (non-GMO). Produkt nie zawiera alergenów.

Podstawowe informacje o produkcie

Skład mleczan sodu E325; dwuoctan sodu E262
Stężenie 58,0 - 62,0 %
Barwa max 50 APHA
pH preparatu 6,0 - 8,0
Opakowania kanister a 25 kg; paletopojemnik a 1200 kg
SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA złóż zapytanie

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności