Powrót do listy

Grys sojowy

Właściwości

Grys sojowy wyprodukowany z ziaren soi niemodyfikowanych genetycznie, ma postać żółtych ziaren o delikatnym smaku. Na ogół grys sojowy stanowi dodatek do pieczywa i ciastek. Poprawia chrupkość i wygląd wyrobów piekarniczych. Zawartość białka na poziomie 45% decyduje o wysokiej wartości odżywczej grysu sojowego.

Dodawanie produktów o wysokiej zawartości białka roślinnego pozwala na uzyskanie korzystniejszej konsystencji produktu i jego lepszych właściwości odżywczych, uzyskujemy obniżoną kaloryczność. Grys sojowy cenią sobie w szczególności producenci żywności funkcjonalnej i dedykowanej sportowcom.

Podstawowe informacje o produkcie

Białko w suchej masie min 45%
Błonnik max 12%
Popiół max 6%
Tłuszcz max 12,5%
Opakowania worek z wkładką PE a 25 kg

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności
 

0.406s / 17586.82 kB / 234 inc