Powrót do listy

Kwas L(+) winowy naturalny

Właściwości

Naturalny kwas winowy oznaczony jako E334 występuje naturalnie w wielu owocach, szczególnie w winogronach. Dla potrzeb przemysłowych produkowany jest z odpadów po produkcji wina, m.in. ze skór winogronowych. Kwas winowy charakteryzuje się cierpkim, owocowym kwaśnym smakiem o niskim progu wyczuwalności smakowej. Kwas winowy działa w synergii z przeciwutleniaczami.

Kwas winowy pełni funkcje:

  • regulatora kwasowości
  • stabilizatora barwy w produktach owocowych
  • wzmacniacza aromatów
  • przeciwutleniacza

Kwas winowy znajduje zastosowanie w produkcji wyrobów cukierniczych, marmolad i galaretek owocowych, soków owocowych i wina. W przemyśle kosmetycznym kwas winowy stosowany jest w produkcji płukanek do włosów, kosmetyków, płynów i proszków do kąpieli. Kwas winowy jest substancją obojętną dla organizmu człowieka.

Podstawowe informacje o produkcie

Stężenie min 99,5 %
Skręcalność optyczna +11,50 st. a +13,50 st.
Ciężar nasypowy ok. 0,95 kg/dm3
Opakowania worki a 25 kg z wkładką PE
SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA złóż zapytanie

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności