Powrót do listy

Mleczan potasu / Octan potasu

Właściwości

Preparat bakteriostatyczny Mleczan potasu E326 / Octan potasu E261 to mieszanina soli potasowej kwasu mlekowego spożywczego występującego naturalnie m.in. w fermentowanych produktach mlecznych, oraz octanu potasu. Dzięki synergii składników uzyskujemy mieszaninę skutecznie wpływającą na przedłużenie trwałości artykułów spożywczych.

Preparat zawiera w swoim składzie tylko sole potasowe i rekomendowany jest do produktów o obniżonej zawartości sodu.

Preparat bakteriostatyczny Mleczan potasu E326 / Octan potasu E261 hamuje rozwój drobnoustrojów, w tym chorobotwórczych Staphylococcus aureus, Salmonella, Clostridium botulinum i Listeria monocytogenes. Dzięki temu Mleczan potasu i Octan potasu chroni konsumentów przed chorobami listeriozy, zatrucia jadem kiełbasianym i durem brzusznym, które zwykle kończą się śmiercią.

Zastosowanie

Polecany do stosowania w produkcji mięsnej  do produkcji kiełbas, wędzonek, przetwórstwie rybnym, stabilizacji mikrobiologicznej półtusz wieprzowych i drobiowych.

Dozowanie

Zaleca się dawkowanie 0.5% - 2.0% w wyrobie gotowym.

Deklaracja

Produkt o powyższych parametrach nie jest produktem modyfikowanym genetycznie i nie powstał z surowców modyfikowanych genetycznie (non-GMO). Produkt nie zawiera alergenów.

Podstawowe informacje o produkcie

Skład mleczan potasu E326; octan potasu E261
Stężenie 58,0 - 62,0 %
Barwa max 50 APHA
pH preparatu 6,0 - 8,0
Opakowania kanister a 25 kg; paletopojemnik a 1200 kg
SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA złóż zapytanie

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności