Powrót do listy

Izolat białka serwatkowego WPI-90

Właściwości

W produkcji żywności dietetycznej i dedykowanej sportowcom duże znaczenie mają izolaty białek serwatkowych. Mają wysoką wartość odżywczą i neutralny smak. To w pełni czyste białko. Izolaty znajdują zastosowanie jako "chude" zamienniki kalorycznego mleka w proszku, zagęstniki, substancje emulgujące czy też podnoszące zapach oraz smak. Na bazie koncentratów i izolatów białek serwatkowych wytwarza się także odżywki dla sportowców.

Wysoka zawartość BCAA, glutaminy i cysteiny doskonale stymuluje procesy budulcowe w mięśniach, a ponadto korzystnie wpływa na metabolizm przyspieszając spalanie tkanki tłuszczowej. Dostarczanie organizmowi aminokwasów pod postacią izolatu białek serwatkowych to dobre rozwiązanie dla osób intensywnie aktywnych fizycznie, ponieważ w tej postaci cenne substancję są szybko przyswajane przez organizm.

Podstawowe informacje o produkcie

Białko w suchej masie min 90%
Tłuszcz max 2,5%
Laktoza max 3%
Wilgotność max 5%
pH 10% roztworu 6,5 - 7,5
Opakowania worek z wkładką PE a 20 kg

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności
 

0.253s / 11485.03 kB / 234 inc