Grys sojowy
Właściwości
Grys sojowy wyprodukowany z ziaren soi niemodyfikowanych genetycznie, ma postać żółtych ziaren o delikatnym smaku. Na ogół grys sojowy stanowi dodatek do pieczywa i ciastek. Poprawia chrupkość i wygląd wyrobów piekarniczych. Zawartość białka na poziomie 45% decyduje o wysokiej wartości odżywczej grysu sojowego.
Dodawanie produktów o wysokiej zawartości białka roślinnego pozwala na uzyskanie korzystniejszej konsystencji produktu i jego lepszych właściwości odżywczych, uzyskujemy obniżoną kaloryczność. Grys sojowy cenią sobie w szczególności producenci żywności funkcjonalnej i dedykowanej sportowcom.
Podstawowe informacje o produkcie
Białko w suchej masie | min 45% |
Błonnik | max 12% |
Popiół | max 6% |
Tłuszcz | max 12,5% |
Opakowania | worek z wkładką PE a 25 kg |
Zapytaj o produkt