Powrót do listy

Żelatyna wieprzowa

Właściwości

Żelatyna wieprzowa jest substancją pochodzenia naturalnego o twardości żelu mierzonej w bloomach. Żelatyna otrzymywana na drodze częściowej hydrolizy kwasowej wiązań peptydowych białka kolagenu ze 100% skór wieprzowych. Po rozpuszczeniu w wodzie żelatyna tworzy układ koloidalny przechodzący w żel. Żelatyna jest dostępna o twardości żelu: 120, 140, 160, 180, 220, 240 280, 300 bloom.

W przemyśle spożywczym żelatyna stosowana jest w cukiernictwie, produkcji jogurtów, wędlin, mięsa, salcesonów.

Z uwagi na swoje właściwości zagęszczające żelatyna pojawia się również na listach składników produktów farmakologicznych i kosmetycznych. Spożywanie żelatyny jest w pełni bezpieczne i korzystne dla zdrowia. Spożywanie żelatyny w produktach żywnościowych wzmacnia skórę, paznokcie i włosy, oraz zapobiega bólom stawów. Żelatyna jest źródłem białka w codziennej diecie.

Podstawowe informacje o produkcie

Twardość żelu 120; 140; 160; 180; 240; 280; 300 bloom
Postać drobnoziarnista ok. 20-30 mesh
pH 4,2 - 7,2
Opakowania worki a 25 kg z wkładką PE
SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA złóż zapytanie

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności