Żelatyna wołowa
Właściwości
Żelatyna wołowa spożywcza jest substancją pochodzenia naturalnego o twardości żelu mierzonej w bloomach. Żelatyna wołowa otrzymywana na drodze częściowej hydrolizy kwasowej wiązań peptydowych białka kolagenu ze 100% skór bydlęcych. Po rozpuszczeniu w wodzie żelatyna tworzy układ koloidalny przechodzący w żel. Żelatyna wołowa jest dostępna o twardości żelu: 180, 240 280, 300 bloom.
Zastosowanie
W przemyśle spożywczym żelatyna stosowana jest w cukiernictwie, w produkcji jogurtów, wędlin, mięsa, salcesonów.
Z uwagi na swoje właściwości zagęszczające żelatyna pojawia się również na listach składników produktów farmakologicznych i kosmetycznych. Spożywanie żelatyny jest w pełni bezpieczne i korzystne dla zdrowia. Spożywanie żelatyny w produktach żywnościowych wzmacnia skórę, paznokcie i włosy, oraz zapobiega bólom stawów. Żelatyna jest także źródłem białka w codziennej diecie.
Podstawowe informacje o produkcie
Twardość żelu | 180; 240; 280; 300 Bloom |
Postać | drobnoziarnista ok. 20-30 mesh |
pH | 4.0 - 6.9 |
Opakowania | worki a 25 kg z wkładką PE |
SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA | złóż zapytanie |
Zapytaj o produkt