Powrót do listy

Żelatyna wołowa

Właściwości

Żelatyna wołowa spożywcza jest substancją pochodzenia naturalnego o twardości żelu mierzonej w bloomach. Żelatyna wołowa otrzymywana na drodze częściowej hydrolizy kwasowej wiązań peptydowych białka kolagenu ze 100% skór bydlęcych. Po rozpuszczeniu w wodzie żelatyna tworzy układ koloidalny przechodzący w żel. Żelatyna wołowa jest dostępna o twardości żelu: 180, 240 280, 300 bloom.

Zastosowanie

W przemyśle spożywczym żelatyna stosowana jest w cukiernictwie, w produkcji jogurtów, wędlin, mięsa, salcesonów.

Z uwagi na swoje właściwości zagęszczające żelatyna pojawia się również na listach składników produktów farmakologicznych i kosmetycznych. Spożywanie żelatyny jest w pełni bezpieczne i korzystne dla zdrowia. Spożywanie żelatyny w produktach żywnościowych wzmacnia skórę, paznokcie i włosy, oraz zapobiega bólom stawów. Żelatyna jest także źródłem białka w codziennej diecie.

Podstawowe informacje o produkcie

Twardość żelu 180; 240; 280; 300 Bloom
Postać drobnoziarnista ok. 20-30 mesh
pH 4.0 - 6.9
Opakowania worki a 25 kg z wkładką PE
SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA złóż zapytanie

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności