Powrót do listy

Bakteriostatyk BIOCANNO FRESH DRY

Właściwości

Preparat funkcjonalny BIOCANNO DRY jest naturalnym preparatem nowej generacji w postaci proszku pochodzenia fermentacyjnego, wyprodukowanym na bazie cukru trzcinowego przy współudziale żywych kultur bakterii. Ten unikalny produkt składa się z typowych produktów fermentacji takich jak kwasy organiczne, peptydy, cukry i aromaty.

BIOCANNO- DRY dzięki swojemu biologicznemu charakterowi ogranicza udział dodatków spożywczych z grupy tzw. „E” w gotowych produktach spożywczych, a preparat może być deklarowany na etykiecie jako fermentowany cukier trzcinowy.

Zastosowanie

  • mrożonych daniach gotowych i składników posiłków
  • sosów do gotowania (w tym także Spaghetti)
  • mrożonych zupach
  • sałatkach
  • dipach i pastach do smarowania
  • farszach i wypełnieniach 

Dozowanie

Zaleca się dawkowanie 0,2% - 0,7% w przeliczeniu na wyrób gotowy.

Walory technologiczne

BIOCANNO- DRY w sposób naturalny przedłuża trwałość produktów spożywczych, a także dzięki swojemu biologicznemu rodowodowi poprawia ogólny profil smakowy i nadaje naturalnie kwaśny i pikantny  smak wyrobom  spożywczym. Jego naturalne składniki uwydatniają smak dodanych przypraw wzmacniając tym samym smak wyrobów gotowych. Te cechy mogą być szczególnie użyteczne przy wytwarzaniu produktów o zmniejszonej zawartości sodu.

Deklaracja

Produkt o powyższych parametrach nie jest produktem modyfikowanym genetycznie i nie powstał z surowców modyfikowanych genetycznie (non-GMO). Produkt nie zawiera alergenów.

Podstawowe informacje o produkcie

Skład fermentowany cukier trzcinowy
Smak lekko-kwaśny
Barwa żółta do lekko brązowej
pH 10% roztworu 6,0 - 8,0
Opakowania worek z wkładką PE a 25 kg

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności