Powrót do listy

Bakteriostatyk BIOCANNO FRESH Liquid

Właściwości

Preparat funkcjonalny BIOCANNO FRESH Liquid jest naturalnym aromatem otrzymywanym w procesie fermentacji z wykorzystaniem wyselekcjonowanych kultur bakterii i surowców naturalnych. Deklarowany jako naturalny aromat oznacza w praktyce, iż nie wprowadza dodatkówjako „E” co zapewnia tym samym „czystą etykietę”.

Zastosowanie

Polecany do stosowania w produkcji mięsnej  do produkcji kiełbas, wędzonek, przetwórstwie rybnym, stabilizacji mikrobiologicznej półtusz wieprzowych i drobiowych.

Dozowanie

Do wszystkich rodzajów mięs i ich przetworów mięsnych, nielimitowane. 
Zaleca się dawkowanie 1,5% - 3,0% w wyrobie gotowym.

Walory technologiczne

  • przedłuża okres przydatności do spożycia co jest szczególnie zauważalne w przetwórstwie mięsnym z zastosowaniem surowca o słabszych parametrach mikrobiologicznych;    
  • wzmacnia mięsny smak wyrobu gotowego, dzięki czemu można wyeliminować glutaminian sodu (czysta etykieta);
  • skutecznie intensyfikuje smak i aromat przypraw co w niektórych wyrobach sprzyja ich redukcji zachowując wcześniejsze walory smakowo-aromatyczne;
  • intensyfikuje słony smak dzięki czemu możliwe jest zredukowanie soli w wyrobie; 
  • poprawia teksturę;

Deklaracja

Produkt o powyższych parametrach nie jest produktem modyfikowanym genetycznie i nie powstał z surowców modyfikowanych genetycznie (non-GMO). Produkt nie zawiera alergenów.

Podstawowe informacje o produkcie

Skład Aromat naturalny
Stężenie 54,0 - 60,0
pH 6,2 - 8,2
Opakowania kanister a 25 kg; paletopojemnik a 1200 kg

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności