Powrót do listy

Bakteriostatyk BACTER-STOP 62SLSDA

Właściwości

Preparat bakteriostatyczny BACTER-STOP 62SLSDA spożywczy stosowany do przedłużenia trwałości artykułów spożywczych. Hamuje rozwój drobnoustrojów, w tym chorobotwórczych Staphylococcus aureus, Salmonella, Clostridium botulinum i Listeria monocytogenes.

Zastosowanie

Polecany do stosowania w produkcji mięsnej  do produkcji kiełbas, wędzonek, przetwórstwie rybnym, stabilizacji mikrobiologicznej półtusz wieprzowych i drobiowych.

Dozowanie

Zaleca się dawkowanie 0.5% - 1.5% w wyrobie gotowym.

Deklaracja

Produkt o powyższych parametrach nie jest produktem modyfikowanym genetycznie i nie powstał z surowców modyfikowanych genetycznie (non-GMO). Produkt nie zawiera alergenów.

Podstawowe informacje o produkcie

Skład mleczan sodu E325; dwuoctan sodu E262
Stężenie 58,0 - 62,0 %
Barwa max 50 APHA
pH preparatu 6,0 - 8,0
Opakowania kanister a 25 kg; paletopojemnik a 1300 kg
SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA złóż zapytanie

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności