Powrót do listy

SOLGREMA 100-SL solanka zalewowa

Właściwości

Mieszanka fosforanowo-białkowa w postaci proszku o barwie białej do jasnokremowej do sporządzania solanek zalewowych i/lub nastrzykowych przeznaczona do wyrobów wysokowydajnych (wyrób gotowy 160 - 165%).

Składniki                             

Izolat białka sojowego, skrobia modyfikowana 1420, stabilizatory (E451, E452, E450 do 13% P2O5),  substancje żelujące i zagęszczające (E407, E415, E425), błonnik sojowy, wzmacniacze smaku (E621 do 4%, E635 do 0,4%), glukoza, przeciwutleniacze (E316 do 0,8%), E301.

Własności preparatu      

Aktywacja białek mięsa, stabilizacja barwy, tekstury, a taże wzmacnianie smaku.

Sposób użycia                  

Na sucho podczas kutrowania lub mieszania, na mokro rozpuszczając w zimnej wodzie lub solance.

Dawkowanie                    

Zalecana dawka 35 - 40g na kg wyrobu gotowego.

Podstawowe informacje o produkcie

SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA pobierz

Zapytaj o produkt

Polecamy

Polityka Prywatności