Właściwości
Mieszanka fosforanowo-białkowa w postaci proszku o barwie białej do jasnokremowej do sporządzania solanek zalewowych i/lub nastrzykowych przeznaczona do wyrobów wysokowydajnych (wyrób gotowy 160 - 165%).
Składniki
Izolat białka sojowego, skrobia modyfikowana 1420, stabilizatory (E451, E452, E450 do 13% P2O5), substancje żelujące i zagęszczające (E407, E415, E425), błonnik sojowy, wzmacniacze smaku (E621 do 4%, E635 do 0,4%), glukoza, przeciwutleniacze (E316 do 0,8%), E301.
Własności preparatu
Aktywacja białek mięsa, stabilizacja barwy, tekstury, a taże wzmacnianie smaku.
Sposób użycia
Na sucho podczas kutrowania lub mieszania, na mokro rozpuszczając w zimnej wodzie lub solance.
Dawkowanie
Zalecana dawka 35 - 40g na kg wyrobu gotowego.